Πρέβεζα 1940: Η ανεκπλήρωτη απόβαση. Ιστορικό μιας συνεχούς αποτυχίας
Аннотация
Κατά τη σχεδίαση της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα του 1940 αλλά και κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, από την έναρξή του και μέχρι τη λήξη του, το ενδιαφέρον της ιταλικής ηγεσίας προς την Πρέβεζα θα είναι σταθερό και η τύχη της πόλης, σαν στόχου στα ιταλικά στρατιωτικά σχέδια, θα αλληλοεμπλέκεται συνεχώς με αυτήν των Επτανήσων, σε μια αδιάκοπη αλληλουχία επιβεβαιώσεων και ματαιώσεων σχεδίων απόβασης. Το κείμενο ερευνά το ενδιαφέρον της ιταλικής ηγεσίας προς την Πρέβεζα κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο καθώς και τα πολεμικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν γύρω από αυτό το θέμα. Βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε δύο πρωτογενείς πηγές, το πολεμικό ημερολόγιο της Ανώτατης Ιταλικής Διοίκησης και τα πρακτικά των συσκέψεων του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου.
Article Details
- Как цитировать
-
Ιωνάς Σ. (2019). Πρέβεζα 1940: Η ανεκπλήρωτη απόβαση. Ιστορικό μιας συνεχούς αποτυχίας. Πρεβεζάνικα Χρονικά, (55-56), 195–234. https://doi.org/10.12681/prch.28259
- Раздел
- Κύρια άρθρα
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).