Το Πρόβλημα της Ηθικής Οδύνης στη Σύγχρονη Τεχνικοοικονομική Δομή
Abstract
Δεν διατίθεται περίληψη
Article Details
- How to Cite
-
Κουλουμπαρίτσης Λ. (2020). Το Πρόβλημα της Ηθικής Οδύνης στη Σύγχρονη Τεχνικοοικονομική Δομή. Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία "Ηθική", (9), 20–45. https://doi.org/10.12681/ethiki.22742
- Issue
- No. 9 (2012)
- Section
- Άρθρα
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).
Downloads
Download data is not yet available.
References
Βλ. τη μελέτη μου "Η επιστημολογία της πολυπλοκότητας", Φιλοσοφία των Επιστημών, Δ. Σφενδόνη - Μέντζου (επ.), Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 2008.
Θα μπορούσαμε ίσως να περιλάβουμε και τον όρο "άλγος", αν δεν συνοδευόταν, ήδη από την αρχαιότητα, με τον σωματικό πόνο, και αν η ιατρική δεν το είχε ενσωματώσει στην ορολογία της ως β' συνθετικό (π.χ. αλγία).
Όπως φαίνεται στη χρήση των παραγώγων της οδύνης, όπως "οδυνηρός", "επώδυνος" ή "ανώδυνος", που σχετίζονται κυρίως με το σώμα.
La proximite et la question de la souffrance humaine, Bruxelles, Ousia, 2005, 759 σελίδες. Με υπότιτλο: "Αναζητώντας καινούργιες σχέσεις του ανθρώπου με τον εαυτό του, τους άλλους, τα πράγματα και τον κόσμο".
Θα αναφέρω μία μόνο, που έγραψα στα ελληνικά: "Το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης στην εποχή της τεχνικοοικονομικής ανάπτυξης", Το φαινόμενο της ζωής, Ελένη Γραμματικοπούλου (επ.), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 2006, σσ. 87-99.