Synthesis and characterization of four new halloysite–TiO2 nanocomposites.
Περίληψη
Η σύνθεση και ο χαρακτηρισμός των νανοσύνθετων TiO2 αποτεθειμένων σε αλλοϋσίτη παρουσιάζονται σε αυτήν την εργασία. Χρησιμοποιήθηκε αλλοϋσίτης από τη Γιούτα (Η.Π.Α.) και από τη νήσο Λήμνο για τη σύνθεση δύο νανοσύνθετων για κάθε αλλοϋσίτη με αναλογίες μάζας TiO2 προς αλλοϋσίτη 80:20 και 60:40 και να συγκριθούν με δεδομένα από καλοσχηματισμένα νανοσύνθετα με ενδιάμεσες αναλογίες (70:30) που έχουν παρασκευαστεί, χαρακτηριστεί και δημοσιευθεί στο παρελθόν. Όλα τα νανοσύνθετα παρασκευάστηκαν με απόθεση ανατάση στους επιμήκεις κρυστάλλους αλλοϋσίτη χρησιμοποιώντας μία μέθοδο διαλύματος- πυκτώματος σε υδροθερμική επεξεργασία στους 180 °C. Η ορυκτολογική ανάλυση, η μορφολογία των κρυστάλλων και οι φυσικές ιδιότητες προσδιορίστηκαν με τη χρήση περιθλασιμετρίας ακτίνων Χ, ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης, υπέρυθρης φασματοσκοπίας μετασχηματισμού κατά Fourier και προσδιορισμός της ειδικής επιφάνειας με τη μέθοδο BET. Η προετοιμασία όλων των νανοσύνθετων οδήγησε στηεπιθυμητή καλή διασπορά των κρυστάλλων ανατάση πάνω στις επιφάνειες των κρυστάλλων του αλλοϋσίτη. Από την υπέρυθρη φασματοσκοπία μετασχηματισμού κατά Fourier προσδιορίστηκε ο σχηματισμός δεσμών υδρογόνου μεταξύ του ανατάση και των εξωτερικών επιφανειών του αλλοϋσίτη. Μετά την επεξεργασία όλα τα νανοσύνθετα εμφάνισαν κυρίων μεσοπόρους μεγέθους περίπου 5.7nm και υψηλή ειδική επιφάνεια.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Papoulis, D., Komarneni, S., Toli, D., Panagiotaras, D., & Bakalis, S. (2013). Synthesis and characterization of four new halloysite–TiO2 nanocomposites. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(1), 407–415. https://doi.org/10.12681/bgsg.11016
- Ενότητα
- Πετρολογία και Ορυκτολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.