Simulation of underground coal gasification process in a Bulgarian coal field
Περίληψη
Η βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή ενέργειας αποτελεί σημαντικό ζήτημα του ενεργειακού τομέα τα τελευταία χρόνια. Ο γαιάνθρακας είναι ένα κύριο ορυκτό καύσιμο που παρέχει περίπου το 25% των συνολικών ενεργειακών αναγκών παγκοσμίως. . Η Υπόγεια Αεριοποίηση Άνθρακα (UCG) έχει χαρακτηριστεί ως μια τεχνολογία που μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της παραγωγής ενέργειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σημαντικός αριθμός δοκιμών εφαρμογής έχει λάβει χώρα σε όλο τον κόσμο, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και ασάφειες σχετικά με την ασφάλεια, την απόδοση και τη δυνατότητα εφαρμογής. Η μοντελοποίηση της διαδικασίας μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την πρόβλεψη της απόδοσης του έργου και τη μείωση του κινδύνου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μια σύνθετη διαδικασία, η οποία ενσωματώνει μηχανικές και χημικές διεργασίες και έτσι καθιστά τη μοντελοποίηση αρκετά πολύπλοκη. Η παρούσα μελέτη στοχεύει στη διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής της διαδικασίας σε κοιτάσματα άνθρακα στη Βουλγαρία μέσω 2D μοντέλων. Η μελέτη χρησιμοποιεί το λογισμικό FLAC ως εργαλείο μοντελοποίησης και προσπαθεί να συνδυάσει θερμικές και μηχανικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αεριοποίησης. Κατάλληλος αριθμός προσομοιώσεων έχει λάβει χώρα σε μια προσπάθεια να ποσοτικοποιηθεί η επίδραση των διαφόρων μηχανικών και θερμικών ιδιοτήτων στην απόδοση της μεθόδου, και τη γεωτεχνική συμπεριφορά της περιοχής.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Koukouzas, N., Katsimpardi, I., & Merachev, D. (2013). Simulation of underground coal gasification process in a Bulgarian coal field. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(4), 2090–2100. https://doi.org/10.12681/bgsg.11093
- Ενότητα
- Ενεργειακές Πρώτες Ύλες
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.