ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΔΜΙΟΥ ΣΕ ΝΩΠΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ {Πρόδρομος ανακοίνωση)
Περίληψη
Ο προσδιορισμός των υπολειματικών ποσοτήτων διαφόρων ιχνοστοιχείων σε κρέατα επιβάλλεται από τις υποχρεώσεις της χώρας μας προς την Ε.Ο.Κ. και από την αίσθηση ευθύνης μας απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις μας για τον προσδιορισμό των στοιχείων Μολύβδου και Καδμίου σε δείγματα νωπού βοδινού κρέατος που προορίζεται για κατανάλωση. Γίνεται ανάλυση των αποτελεσμάτων από δείγματα περιοχών βιομηχανικών και αγροτικών. Τέλος, παρουσιάζεται μια ανασκόπιση για το θέμα της παρουσίας αυτών των στοιχείων στα νωπά βοδινά κρέατα.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Ζαντόπουλος Ν., Τζέκος Α., Αντωνίου Β., Τσούκαλη - Παπαδοπούλου Ε., Ναθαναήλ Β., Στοΐλης Ε., & Καλαμπούκας Κ. (2019). ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΔΜΙΟΥ ΣΕ ΝΩΠΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ {Πρόδρομος ανακοίνωση). Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, 35(3), 213. https://doi.org/10.12681/jhvms.21656
- Τεύχος
- Τόμ. 35 Αρ. 3 (1984)
- Ενότητα
- Short Communication

Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο J Hellenic Vet Med Soc
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.