Microbiological quality of some commercial dairy products and cheese analogues focused on Mideast
Περίληψη
Dairy products are food consumed by people of all age groups, especially children. They are highly nutritious and provide micro and macro-nutrients essential for the growth and maintenance of human health. However, they are not only nutritious for humans but also excellent growth substrates for microorganisms. Owing to insufficient animal health control, inadequate training of farmers & dairy processing workers about dairy hygiene, and weakness in the cold chain during production and storage, milk and dairy products are considered a high-risk category for potential microbial contamination. This review is considered a scarce review aimed to show the degree of microbiological quality of some varieties of dairy and non-dairy products, fermented milk, dairy cheeses, and cheese analogues, predominately in the Mideast.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Adam, A., Aly Salwa, A., & Saad, M. (2024). Microbiological quality of some commercial dairy products and cheese analogues focused on Mideast. Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, 75(1), 6945–6958. https://doi.org/10.12681/jhvms.33549
- Τεύχος
- Τόμ. 75 Αρ. 1 (2024)
- Ενότητα
- Research Articles
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο J Hellenic Vet Med Soc
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.