Ή μελασσώμενη ζαχαρόπιττα στή διατροφή τών κουνελιών κρεοπαραγωγής
Résumé
Για να διερευνηθούν οί δυνατότητες συμμετοχής της μελασσώμενης ζαχαρόπιττας στα σιτηρέσια των κουνελιών κρεοπαραγωγής χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα ίσοπρωτεϊνικά και ίσοενεργειακά μίγματα πού τήν περιείχαν σέ ποσοστά, 0,10,15 και 20%. Ή Ερευνά έγινε σέ 32 κουνέλια τής φυλής λευκής Νέας Ζηλανδίας στα όποια εφαρμόστηκε τό παραγοντικό σχέδιο πειραματισμού 2X4. 'Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε οτι, δέν υπάρχουν ΣΣΔ (Ρ<0.05) στους ΔΜ τών μιγμάτων κατά τή θερινή περίοδο. 'Αντίθετα κατά τή διάρκεια τής χειμερινής περιόδου, ή δοκιμή TUKEY έδειξε ότι, ό ΔΜ του μίγματος, πού έχει 20% μελασσώμενη ζαχαρόπιττα, είναι στατιστικά σημαντικά καλύτερος άπό εκείνον τοΰ μίγματος τών μαρτύρων. Αυτό είχε σαν συνέπεια τή μείωση κατά 12,15% τοΰ κόστους διατροφής για τήν παραγωγή ενός Kg Z.B. κουνελιού. Ή συμμετοχή τής μελασσώμενης ζαχαρόπιττας σέ ποσοστό 20% στά μίγματα τών κουνελιών κρεοπαραγωγής συνιστάται στις περιπτώσεις τών χαμηλών περιβαλοντικών θερμοκρασιών, οταν τά κουνελοστάσια στερούνται συστήματος κλιματισμού ή θερμαντικών έγαταστάσεων.
Article Details
- Comment citer
-
ΚΟΛΑΓΓΗΣ Σ., & ΞΙΟΥΦΗΣ Α. (2019). Ή μελασσώμενη ζαχαρόπιττα στή διατροφή τών κουνελιών κρεοπαραγωγής. Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 34(1), 14–21. https://doi.org/10.12681/jhvms.21569
- Numéro
- Vol. 34 No 1 (1983)
- Rubrique
- Articles
Ce travail est disponible sous licence Creative Commons Attribution - Pas d’Utilisation Commerciale 4.0 International.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
· Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution Non-Commercial License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
· Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g. post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
· Authors are permitted and encouraged to post their work online (preferably in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.