H συμβολή της συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις κρίσεις του 2023
Περίληψη
Μετά από τρεις ετήσιες παρατάσεις της θητείας των διευθυντών σχολικών μονάδων, το 2023 πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, με βάση το ν.4823/2021, ο οποίος προβλέπει τέσσερα διαφορετικά κριτήρια: α) επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση, β) διδακτική, συμβουλευτική-καθοδηγητική και διοικητική-υποστηρικτική εμπειρία, γ) αξιολόγηση και δ) προσωπικότητα και γενική συγκρότηση των υποψηφίων. Το τελευταίο κριτήρια αποτιμάται με τη διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων από πενταμελές τοπικό συμβούλιο επιλογής το οποίο συγκροτείται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης. Η παρούσα εργασία διερευνά τη συμβολή της συνέντευξης στη διαμόρφωση του τελικού αξιολογικού πίνακα υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επομένως συγκρίνει τη λειτουργία πέντε διαφορετικών τοπικών συμβουλίων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Ταταρίδης Γ. (2023). H συμβολή της συνέντευξης στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις κρίσεις του 2023. Κείμενα Παιδείας, (6). https://doi.org/10.12681/keimena-paideias.34606
- Τεύχος
- Αρ. 6 (2023)
- Ενότητα
- Articles
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).