Το περιοδικό Εκπαίδευση & Θέατρο  είναι  επιστημονική έκδοση για την προώθηση του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού και των άλλων παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση, το οποίο εκδίδεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Όλα τα επιστημονικά άρθρα του κρίνονται ανώνυμα από τουλάχιστον δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής  ή/και Ειδικών Επιστημονικών Συνεργατών. Τα άρθρα που τελικά δημοσιεύονται εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι κατ’ ανάγκη της Συντακτικής Επιτροπής. Οι συγγραφείς διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά όλα τα δικαιώματα έκδοσης ανήκουν στον εκδότη (Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση). Το περιοδικό εκδίδεται μία φορά τον χρόνο με πρόσκληση της Συντακτικής Επιτροπής και ενίοτε με θεματικά αφιερώματα που επιμελούνται διαφορετικοί επιμελητές κάθε φορά, με τη σύμφωνη γνώμη της Συντακτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής. Στο περιοδικό δημοσιεύονται κυρίως α) πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα και μελέτες μετά από ανώνυμη κρίση. Σε περιορισμένο αριθμό μπορούν να δημοσιευτούν β) παρουσιάσεις καινοτόμων προγραμμάτων και γ) περιλήψεις διδακτορικών διατριβών. Κατόπιν πρόσκλησης από την Σ.Ε. δημοσιεύονται σε περιορισμένο αριθμό δ) viewpoints, ε) ανταποκρίσεις από συνέδρια, στ) συνεντεύξεις. Τα κείμενα των περιπτώσεων β-στ δεν υποβάλλονται σε διαδικασία “τυφλής κρίσης”, αλλά ελέγχονται και εγκρίνονται από τη Σ.Ε. του περιοδικού.

Δεν επιτρέπεται η μερική ή/και ολική αναδημοσίευση κειμένων που δημοσιεύονται στο περιοδικό, χωρίς την συγκατάθεση της Συντακτικής Επιτροπής και επιβάλλεται αναφορά στην πρώτη δημοσίευσή τους στο περιοδικό.

Ανακοινώσεις


Πρόσκληση για υποβολές άρθρων, το τεύχος 25 (2024)

2024-02-03

We inform you that Education & Theater is accepting submissions of articles for its new issue (v. 25, 2024), until March 31, 2024.

Please consult the topics, columns and submission specifications and consult the criteria list before submitting your text.

In order to submit a text for the journal you must first register as a user and create your profile.

The Editorial Board is at your disposal for any clarification.

Τρέχον τεύχος


Τόμ. 24 (2023)

Δημοσιευμένα: 03.01.2024

Εξώφυλλο


Προβολή όλων των τευχών