Palaeobotanical study of Polichnitos region, southern part of Lesbos Island, Greece (preliminary results on angiosperm wood).
Περίληψη
Η εν λόγω εργασία φέρνει στο φως νέα επιστημονικά δεδομένα για την παλαιοχλωρίδα της Λέσβου που βασίζονται σε νεοσυλλεχθέντα φυτικά απολιθώματα τα οποία ήρθαν στο φως το 2011και προέρχονται από έξι νέες θέσεις από το νότιο τμήμα της νήσου Λέσβου. Η συγκεκριμένη μελέτη ανακεφαλαιώνει τα ήδη δημοσιευμένα δεδομένα αναφορικά με την σύνθεση της παλαιοβλάστησης του Απολιθωμένου Δάσους καθώς και με την παλαιογεωγραφία της νήσου Λέσβου κατά το Νεογενές. Η νέα παλαιοβοτανική μελέτη με περισσότερα από εβδομήντα νέα δείγματα απολιθωμένων δέντρων από την ευρύτερη περιοχή του Πολυχνίτου δίνει νέες πληροφορίες σχετικά με το παλαιοβοτανικό και παλαιοντολογικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης περιοχής. Στην εν λόγω εργασία γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην ύπαρξη ποικίλων συγκεντρώσεων απολιθωμένου ξύλου από το νότιο τμήμα του νησιού, καθώς και ο προσδιορισμός τριών τύπων της οικογένειας των Δαφνίδων σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ιδιόβλαστων κυττάρων τους.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Mantzouka, D., Sakala, J., Kvaček, Z., & Karakitsios, V. (2013). Palaeobotanical study of Polichnitos region, southern part of Lesbos Island, Greece (preliminary results on angiosperm wood). Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 47(1), 204–215. https://doi.org/10.12681/bgsg.10928
- Ενότητα
- Παλαιοντολογία, Στρωματογραφία και Ιζηματολογία
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.