Elecrical Tomography and VLF methods contribution to underground wastewater pipe construction
Περίληψη
Στην περιοχή του Δήμου Κρωπίας (Αττική) αποφασίστηκε η κατασκευή σήραγγας μέσω της οποίας σχεδιάστηκε η μεταφορά λυμάτων στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Το μήκος της σήραγγας προβλέπεται σε 1400 μέτρα και στην περιοχή που σχεδιάστηκε το μέγιστο βάθος της υπολογίζεται σε 100 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους. Η γεωφυσική έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην παρούσα εργασία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να δώσει στοιχεία σε βάθος κατά μήκος του άξονα της σήραγγας. Οι μέθοδοι που επιλέχθηκαν ήταν αυτή της γεωηλεκτρικής τομογραφίας καθώς και η ηλεκτρομαγνητική μέθοδος VLF Τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας έδειξαν τη θέση των περιοχών όπου αναμένεται μη ομογενής μηχανική συμπεριφορά του ασβεστολιθικού σχηματισμού σε συνδυασμό με την χαρτογράφηση ρηξιγενών ζωνών που τέμνουν τον άξονα της σήραγγας. Το γεγονός ότι, η γεωφυσική έρευνα, σε μία περιοχή όπου η πρόσβαση μηχανημάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολη και δαπανηρή, υποδεικνύει με ικανοποιητική ακρίβεια τις θέσεις όπου η πιθανότητα να συναντηθούν π^ρικές μεταβολές κατά την φάση της διάνοιξης της σήραγγας είναι μεγάλη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για τον οικονομικότερο και ταχύτερο σχεδιασμό ενός αντίστοιχου έργου..
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Vargemezis, G., Gerolymatos, E., & Aggelopoulos, A. (2007). Elecrical Tomography and VLF methods contribution to underground wastewater pipe construction. Δελτίο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, 40(4), 1749–1758. https://doi.org/10.12681/bgsg.17112
- Ενότητα
- Engineering Works and Geological Applications
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα παρακάτω: Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς. Οι συγγραφείς μπορούν να: Μοιραστούν — αντιγράψουν και αναδιανέμουν το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, Προσαρμόσουν — αναμείξουν, τροποποιήσουν και δημιουργήσουν πάνω στο υλικό.