test Ύγείονολογική κατάστασίς του αδιάβροχου χάρτου περιτυλίξεως τροφίμων|Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Ύγείονολογική κατάστασίς του αδιάβροχου χάρτου περιτυλίξεως τροφίμων


Α. ΓΙΩΤΗΣ
Φ. ΧΑΡΙΣΗΣ
Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Abstract

Έξητάσθησαν μικρόβιολογικώς εκατόν (100) δείγματα χάρτου περιτυλίξεως τροφίμων (Grease Proof Paper - κοινώς λαδόκολλα), προς διερεύνησιν της ύγειονολογικής καταστάσεως και κατάδειξιν της καταλληλότητος ή μη τούτου, προς τον σκοπόν δι' öv χρησιμοποιείται. Έκ της εξετάσεως ταύτης προέκυψεν οτι δεν άνευρέθησαν δεΐκται μολύνσεως, ουδέ παθογόνοι σταφυλόκοκκοι, ενώ έξ άλλου ό καταμετρηθείς συνολικός αριθμός μεσοφίλων μικροβίων (Σ.Α.Μ.), κρίνεται ώς άνευ σημασίας. Ούτω ή ευρεία χρησιμοποίησις του εν λόγφ χάρτου δια την περιτύλιξιν τών τροφίμων, ούδένα κίνδυνον ενέχει δια τον καταναλωτήν.

Article Details
  • Rubrik
  • Articles
Downloads
Keine Nutzungsdaten vorhanden.
Literaturhinweise
Buttiaux R., Beerens Η., Tacquet Α.: Manuel de Techniques Bactériologiques. Editions Flammarion, Paris, 1966.
Cerba (1968): Le Dénombrement des Bactéries Aérobies Mesophiles, Psychrotrophes et Thermophiles, Institut Pasteur de Lille, Cours Magistral.
Cerba (1968): Les Coliformes des Aliments, Institut Pasteur de Lille.Cours Magistral.
Cerba (1968): Micrococcus et Staphylococcus, Institut Pasteur de Lille, Cours Magistral.
Mossel Daa, Bechet, J., Lambion R. (1962): La Prévention des Infections et des ToxiInfections Alimentaires CE.P.I.A., Bruxelles.
Sharf JM (1966): Recommended Methods for the Microbiological Examination of Foods, 12th Edition, Apha New York.
Valter W.C. (1967): Standard Methods for the Examination of Dairy Products 12th Edition Apha New York
Am häufigsten gelesenen Artikel dieser/dieses Autor/in