Ύγείονολογική κατάστασίς του αδιάβροχου χάρτου περιτυλίξεως τροφίμων


Α. ΓΙΩΤΗΣ
Φ. ΧΑΡΙΣΗΣ
Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Résumé

Έξητάσθησαν μικρόβιολογικώς εκατόν (100) δείγματα χάρτου περιτυλίξεως τροφίμων (Grease Proof Paper - κοινώς λαδόκολλα), προς διερεύνησιν της ύγειονολογικής καταστάσεως και κατάδειξιν της καταλληλότητος ή μη τούτου, προς τον σκοπόν δι' öv χρησιμοποιείται. Έκ της εξετάσεως ταύτης προέκυψεν οτι δεν άνευρέθησαν δεΐκται μολύνσεως, ουδέ παθογόνοι σταφυλόκοκκοι, ενώ έξ άλλου ό καταμετρηθείς συνολικός αριθμός μεσοφίλων μικροβίων (Σ.Α.Μ.), κρίνεται ώς άνευ σημασίας. Ούτω ή ευρεία χρησιμοποίησις του εν λόγφ χάρτου δια την περιτύλιξιν τών τροφίμων, ούδένα κίνδυνον ενέχει δια τον καταναλωτήν.

Article Details
  • Rubrique
  • Articles
Téléchargements
Les données relatives au téléchargement ne sont pas encore disponibles.
Références
Buttiaux R., Beerens Η., Tacquet Α.: Manuel de Techniques Bactériologiques. Editions Flammarion, Paris, 1966.
Cerba (1968): Le Dénombrement des Bactéries Aérobies Mesophiles, Psychrotrophes et Thermophiles, Institut Pasteur de Lille, Cours Magistral.
Cerba (1968): Les Coliformes des Aliments, Institut Pasteur de Lille.Cours Magistral.
Cerba (1968): Micrococcus et Staphylococcus, Institut Pasteur de Lille, Cours Magistral.
Mossel Daa, Bechet, J., Lambion R. (1962): La Prévention des Infections et des ToxiInfections Alimentaires CE.P.I.A., Bruxelles.
Sharf JM (1966): Recommended Methods for the Microbiological Examination of Foods, 12th Edition, Apha New York.
Valter W.C. (1967): Standard Methods for the Examination of Dairy Products 12th Edition Apha New York
Articles les plus lus par le même auteur ou la même autrice