Συγκτριτική μελέτη τής ηλικίας των ώων δια τής μεθόδου έμβαπτίσεως


Α. ΓΙΩΤΗΣ
Φ. ΧΑΡΙΣΗΣ
Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Θ. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
Θ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ
Abstract

Διερευνήθησαν τα αποτελέσματα της μεθόδου έμβαπτίσεως προς έκτίμησιν της ηλικίας των ώων, συναρτήσει τριών θερμοκρασιών συντηρήσεως τούτων. Προς τοϋτο, 120 ώά, 6 ωρών από της ωοτοκίας των, διεχωρίσθησαν εις 4 ομάδας, εκάστη τών οποίων έτοποθετήθη εις θερμοκρασίαν περιβάλλοντος (21°-22°C), 32°C, 0°-l°C, και 0°-l°C κατόπιν παραφινώσεως, αντιστοίχως επί 41 ημέρας. Ταύτα καθημερινώς ήλέγχοντο δια της ανωτέρω μεθόδου. Τά αποτελέσματα του ελέγχου τούτου κατέδειξαν δτι ταϋτα επηρεάζονται σαφώς εκ της θερμοκρασίας συντηρήσεως, δεδομένου ότι τά συντηρηθέντα εις χαμηλάς θερμοκρασίας ώά, εμφανίζονται ώς νεώτερα της πραγματικής των ηλικίας

Article Details
  • Rubrik
  • Articles
Downloads
Keine Nutzungsdaten vorhanden.
Literaturhinweise
Ι. Πανέτσος Άχιλλεύς: 'Υγιεινή Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως, 1967.
Centre d'instruction du service vétérinaire de l'armée Française: Inspection et contrôle des denrées alimentaires d'origine animale dans l'armée, 1958.
Comité d'organization des exploitations frigorifiques, 1943.
Hygiène des denrées alimentaires, cours magistral, école nationale vétérinaire de Toulouse, 1955.
Institut International du Froid: Conditions recommandées pour l'entreposage frigorifique des denrées périssables, 1959.
Lecoq Raoul: Manuel d'analyses alimentaires et d'expertises usuelles; 1965
Am häufigsten gelesenen Artikel dieser/dieses Autor/in