Νέες πηγές πρωτεϊνών. Μονοκυτταρικές πρωτεΐνες (S.C.P.)
Resumen
Μετά άπό τήν έλλειψη πρωτεϊνών πού παρατηρείται κατά τά τελευταία χρόνια καί ιδιαίτερα τών ζωικών λευκωμάτων γιά τήν χρησιμοποίηση στή διατροφή τών ζώων, γίνονται προσπάθειες διεθνώς άπό πολύ μεγάλες 'Εταιρείες καί 'Οργανισμούς γιά τήν παραγωγή μονοκυτταρικών πρωτεϊνών Αυτές παράγονται από καλλιέργεια μονοκυτταρικών οργανισμών (βακτηρίδια, ζυμομύκητες, μύκητες κ.λ.π.) σέ ύποστρώμματα ύδραγανθράκων, αμυλούχων ή κυτταρινούχων ουσιών κ.λ.π. Στό Ίδρυμα μας παραλάβαμε μια ποσότητα του προϊόντος Toprina παράγωγο από πετρελαιοειδή πού ελέγξαμε άπό πλευράς χημικής αναλύσεως, ως προς τήν ποιότητα και τήν θρεπτική του αξία. 'Ακολούθως προβήκαμε σέ δοκιμαστική χορήγηση μέ είδικά σιτηρέσια σε χοίρους και όρνιθες για να μελετήσουμε τήν άμεση τοξικότητα και τις αποδόσεις τών ζώων. Τ' αποτελέσματα τών πειραμάτων μας αναφέρονται στην μελέτη μαζί με γενικές πληροφορίες πάνω στην παραγωγή και τα πειράματα πού γίνονται στο εξωτερικό, μέ τα νέα αυτά προϊόντα.
Article Details
- Cómo citar
-
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Λ., ΠΙΤΣΙΝΙΔΗΣ Γ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ε., & ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ Χ. (2019). Νέες πηγές πρωτεϊνών. Μονοκυτταρικές πρωτεΐνες (S.C.P.). Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 32(2), 107–119. https://doi.org/10.12681/jhvms.21484
- Número
- Vol. 32 Núm. 2 (1981)
- Sección
- Articles
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial 4.0.
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
· Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution Non-Commercial License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.
· Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g. post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.
· Authors are permitted and encouraged to post their work online (preferably in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.