Η συμβολή της Θράκης κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης
Περίληψη
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει τα στοιχεία τα οποία μπορούν να αποτυπώσουν την συμβολή της Θράκης στους Απελευθερωτικούς Αγώνες και την εκπαιδευτική κατάσταση η οποία επικρατούσε την περίοδο 1821. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η εργασία, μελετά δεδομένα τα οποία προκύπτουν μέσα από τις βιβλιογραφικές αναφορές για την περίοδο εκείνη. Ένα σημείο άξιο αναφοράς ήταν ότι παρά τους δυσμενείς παράγοντες που οδηγούσαν στην αποτυχία του επαναστατικού κινήματος στη Θράκη, εν τούτοις και ένοπλες εξεγέρσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της, αλλά και ένοπλες ομάδες Θρακών υπήρχαν και δρούσαν κατά την διάρκεια της μακραίωνης τουρκικής δουλείας. Ένα εξίσου σημαντικό τμήμα αυτού του άρθρου αποτελεί και η αναφορά ότι κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ήταν αναμενόμενο να ανακοπεί η εκπαιδευτική ανάπτυξη, όχι όμως εντελώς. Στην επαναστατημένη Ελλάδα, εξαιτίας των σκληρών διωγμών που επικρατούσαν, ήταν συχνό φαινόμενο άλλα σχολεία να κλείνουν, ενώ σε άλλα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και δασκάλων.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Καλιούνη Ε. (2022). Η συμβολή της Θράκης κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Κείμενα Παιδείας, (3). https://doi.org/10.12681/keimena-paideias.27793
- Τεύχος
- Αρ. 3 (2022)
- Ενότητα
- Articles
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).