Γνώσεις και Αντιλήψεις Νέων σχετικά με τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό


Πρακτικά του Μαθητικού Συνεδρίου ΙΔΕΑ που διοργάνωσε η Ελληνογερμανική Αγωγή. Στόχος του συνεδρίου ήταν να προσομοιώσει ένα επιστημονικό συνέδριο, να ενθαρρύνει τους μαθητές στην επιστημονική έρευνα, στη συγγραφή και στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εργασιών τους, με προφορικές εισηγήσεις ή αναρτημένες παρουσιάσεις, τις οποίες εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των καθηγητών τους.
Δημοσιευμένα: Mar 31, 2023
Λέξεις-κλειδιά:
διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), ερωτηματολόγιο, έφηβοι
Ελένη Μάλλιου
Μαριάντα Λιγνού
Χριστόφορος Μαυρουδής
Κωνσταντίνος Κατσανός
Περίληψη

Στην εργασία μας ασχοληθήκαμε με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα «Google Forms», με στόχο να μάθουμε τι σημαίνει διαδικτυακός εκφοβισμός για τα παιδιά της ηλικίας μας και πως θα αντιδρούσαν σε αυτόν. Οι ερωτήσεις αφορούν στον ορισμό, τις μορφές που μπορεί να πάρει ο διαδικτυακός εκφοβισμός, καθώς και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού. Το ερωτηματολόγιο αυτό το δώσαμε σε συμμαθητές μας, ηλικίας 12 με 17 ετών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι έφηβοι είναι ενήμεροι σχετικά με τις μορφές και τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Λεπτομέρειες άρθρου
  • Ενότητα
  • Greece
Λήψεις
Τα δεδομένα λήψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Αναφορές
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου https://saferinternet4kids.gr/
Σταύρου, Μ., Καναβού, Ε., Φωτίου, Α., Κοκκέβη Ά. (2020). Εκφοβισμός (bullying) μεταξύ των εφήβων-μαθητών στην Ελλάδα. Σειρά θεματικών τευχών: Έφηβοι, Συμπεριφορές & Υγεία. Αθήνα: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και
Ιατρικής Ακριβείας ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ (ΕΠΙΨΥ).
Τα περισσότερο διαβασμένα άρθρα του ίδιου συγγραφέα(s)