Ύγειονολογική κατάσταση των νωπών αλλαντικών άνευ ώριμάνσεως (λουκάνικα τύπου χωριάτικα) περιοχής Θεσσαλίας


Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
XP. ΜΟΥΤΛΙΑ
Α. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Π. ΜΑΓΚΟΥΤΑ
Abstract

Έξητάσθησαν μικροβιολογικώς 110 δείγματα νωπών αλλαντικών άνευ ώριμάνσεως (Λουκάνικα τύπου χωριάτικα) διαφόρων αλλαντοποιείων περιοχής Θεσσαλίας προς διερεύνησιν τής ύγειονολογικής καταστάσεως καί κατάδειξιν τής καταλληλότητος ή μή τούτων. Έν τής εξετάσεως ταύτης προέκυψεν ότι ή ύγειονολογική κατάστασις των έν λόγω αλλαντικών δέν κρίνεται ικανοποιητική καί προτείνονται ώρισμένα μέτρα, τά όποια θά καταστήσουν τά προϊόντα αυτά τής άλλαντοποΐας ασφαλέστερα δια τόν καταναλωτήν.

Article Details
  • Rubrik
  • Articles
Downloads
Keine Nutzungsdaten vorhanden.
Literaturhinweise
Βογιάζας Δ., Ίωακειμίδης Ι., Παπαναστασίου Κ., Παπαχρήστου Κ., (1973): Συχνότης καί βαθμός μολύνσεως τού ήπατος νωπών καί κατεψυγμένων ορνίθων ώς καί αλλαντικών αέρος δι' E. Coli καί έντεροπαθογόνων στελεχών ταύτης. Κτηνιατρικά Νέα, τόμος 5, τεύχος 1, σελίς 16-19.
Buttiaux R., Beerens Η., Tacqueta, Manuel de Techniques Bactériologiques Editions Flammarion, Paris, 1966.
Castagnoli, Band Tiecco G. (1963): Guida All' Esame Microbiologico Degli Alimenti di Origine Animale, Istituto Superiore di Sanità – Laboratori Veterinaria.
Cerba (1968): Les Coliforms des Aliments, Institut Pasteur de Lille, Cours Magistral.
Cowan ST., Steele K.J. (1970): Manual for the Identification of Medical Bacteria. Cambridge University Press. Cambridge England.
Έμμανουηλίδου - 'Αρσένη Α. (1976): Μικροβιολογία Κλινική καί 'Εργαστηριακή Έκδοση 2α, Κοβάνης, 'Αθήναι
Edwards P.R. and Ewing W.H. (1962): Identification of Enterobacteriaceae, Burgees Publishing Company, Minneapolis, Minnesota, U.S.A.
Καραϊωάννογλου Π. (1975): Συμβολή εις τήν μελέτην της ύγειονολογικής καταστάσεως των εν Ελλάδι παρασκευαζομένων αλλαντικών αέρος. Διατριβή επί δικτατορία, Επιστημονική Έπετηρίς Κτηνιατρικής Σχολής τόμος 16, Θεσσαλονίκη.
Leinster L. (1972): Fleischwirtschaft, 52. 230.
Πανέτσου Α. (1967): Υγιεινή τροφίμων ζωικής προελεύσεως, Θεσσαλονίκη.
Pederson, CS. (1971): Microbiology of Food Fermentations. The a VI Publishing Co, Ine, Westport, Conecticut.
Σκουντζος Κ., Γιώτης Α., (1976): Βακτηριολογικός έλεγχος τροφίμων -ποτών - ύδατος.
Sharf J.M. (1966): Recommended Methods for the Microbiological Examination of Foods, 12th Edition, Apha New York, U.S.A.
Thatcher, F.S., and Clark, D.S. (1968): Microorganisms in Foods• University of Toronto Press.
Valter W.C. (1967): Standard Methods for the Examination of Dairy Products, 12th Edition, Apha New York U.S.A.
Am häufigsten gelesenen Artikel dieser/dieses Autor/in