Ή λυοφιλίωση καί ή σημασία της


Α. ΣΕΪΜΕΝΗΣ
Abstract

Στή μελέτη αυτή εκθέτονται μέ συντομία, τό ίστορικό, οί αρχές πάνω στις όποιες στηρίζεται ή λυοφιλίωση καί ή σημασία της στή βιολογία καί στή χημεία. Γιά αρκετές δεκαετίες ή τεχνική αυτή εφαρμόστηκε κυρίως στην αποξήρανση βιολογικών προϊόντων, μικροοργανισμών, αντιβιοτικών, φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων καί προϊόντων διατροφής. Παράλληλα μέ τις πιό πάνω εφαρμογές, ανοίγονται σήμερα καινούργιες προοπτικές γιά τή λιοφιλίωση πού οδηγούν στην επεξεργασία καί παρασκευή νέων χημικών προϊόντων

Article Details
  • Sezione
  • Other contents
Downloads
I dati di download non sono ancora disponibili.
Riferimenti bibliografici
Meryman, Η.Τ. (1976): Historical recolections of freeze-drying. Developments in Biol. Standard., vol. 36, S. Karger, Basel, p. 29.
Meryman, H.T. (1966): Freeze-drying. Cryobiology, Acad. Press., N.York, p. 611.
Rey, L. (1960): Histoire de la technique de lyophilisation. Traité de lyophilisation, Hermann, Paris, p. 3.
Chain, E.B. (1977): Observations on present state of basic and applied research and their interactions. 7th International Freeze-Drying Course, Lyon, 19-24, Sept. 1977, p. 1.
Rowe, W.G. (1960): The theory and practice of freeze-drying, N.Y. Acad. Sci., 85, 679-681.
Neumann, K.H. (1962): Freeze-drying of foodstuffs. Progrés récents en lyophilisation, Hermann, Paris, p. 107.
Hackenberg., U. (1964): Basic principles of the freeze-drying of foodstuffs. Aspects théoriques et industrielles de la lyophilisation, Hermann, Paris, p. 519.
Rey, L. (1976): Glimpses into the fundamental aspects of freeze-drying. Developments in Biol. Standard., Vol. 36, S. Karger, Basel, p. 19.
Puoi leggere altri articoli dello stesso autore/i