Κατανάλωση κρέατος σκύλου: μια εργαλειοποίηση των ζώων από τον ρατσιστικό λόγο
Abstract
Το παρόν άρθρο έχει ως σκοπό να πραγματευθεί μια διάχυτη άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Πακιστανοί καταναλώνουν κρέας σκύλου. Στην αρχή θα αναφερθεί πού εντοπίζονται τέτοιες πληροφορίες και ποια η εγκυρότητά τους. Στη συνέχεια, θα εξεταστεί αν όντως οι Πακιστανοί συνηθίζουν να τρέφονται με κρέας σκύλου και τι μπορεί να σημαίνει μια επίκληση στην κουλτούρα τους. Στα παραπάνω τίθεται το ζήτημα του πολιτισμικού ρατσισμού και της εργαλειοποίησης των σκύλων, ενάντια στους Πακιστανούς. Τέλος, θα ασκηθεί κριτική στην ανθρωποκεντρική οπτική που θεωρεί ότι ορισμένα ζώα, όπως οι σκύλοι, έχουν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Article Details
- How to Cite
-
Θεοδώρου Ζ. (2022). Κατανάλωση κρέατος σκύλου: μια εργαλειοποίηση των ζώων από τον ρατσιστικό λόγο. Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία "Ηθική", (15), 148–152. https://doi.org/10.12681/ethiki.30743
- Issue
- No. 15 (2022)
- Section
- Άρθρα
- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την Creative Commons Attribution License που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όπως θέλουν με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).