Αξιολόγηση της Εφαρμογής της Τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στη Διδασκαλία της Χημείας με τη Μέθοδο της Ανεστραμμένης Τάξης

Περίληψη
Η παρούσα έρευνα αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διδακτικής παρέμβασης με τη μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης και την αξιοποίηση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας για το μάθημα της Χημείας Α΄ Λυκείου. Στην διδακτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση διαδραστικού πολυμορφικού εκπαιδευτικού υλικού εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, με χρήση γυαλιών VR-google cardboard (εφαρμογής MEL VR) για το μάθημα της Χημείας Α΄ Λυκείου για το κεφάλαιο Άτομα» και αποτιμήθηκε από μαθητές Λυκείου. Η ερευνητική διαδικασία αποσκοπούσε στο να διερευνήσει τον αντίκτυπο της χρήσης της VR εφαρμογής στην ανεστραμμένη τάξη και τη συμβολή της στην κατανόηση «δύσκολων» εννοιών και παρανοήσεων από ένα δείγμα 30 μαθητών/τριών Α΄ Λυκείου.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
- Ενότητα
- Άρθρα

Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης. Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με δικαίωμα τροποποίησης μόνον με παρόμοια διανομή (αν αναμείξετε, τροποποιήσετε, ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει να διανείμετε τις δικές σας συνεισφορές υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο).