Γενικές Πολιτικές Αντιμετώπισης της Πανδημικής Κρίσης στην Ευρώπη
Περίληψη
Η πανδημία COVID-19 προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες στις κοινωνίες, τις οικονομίες και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο, καθώς επηρέασε πολλούς κοινωνικούς, οικονομικούς και υγειονομικούς προσδιοριστές τους. Η Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια από τις πιο σημαντικές κρίσεις στην πρόσφατη ιστορία της, όχι μόνο λόγω των οικονομικών προκλήσεων που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 αλλά και λόγω της σημαντικής πολιτικής της διάστασης. Ο στόχος του παρόντος είναι να παρουσιάσει τις διαφορετικές στρατηγικές που ανέπτυξαν τα ευρωπαϊκά κράτη για την παρακολούθηση και τον περιορισμό της πανδημίας κατά το πρώτο της κύμα, καθώς και την πολιτική απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά. Από την αποτίμηση των στρατηγικών αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ευρώπη προκύπτει ότι ενώ οι παρεμβάσεις των κρατών - μελών διέφεραν τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το χρόνο ανταπόκρισης, η ΕΕ κινητοποιήθηκε άμεσα και με τρόπο που συνέβαλε στη διατήρηση, στο μέτρο του εφικτού, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, οι οποίες διαταράχθηκαν από την πρωτοφανή αυτή απειλή.
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Παπαδονικολάκη Τ., & Σουλιώτης Κ. (2022). Γενικές Πολιτικές Αντιμετώπισης της Πανδημικής Κρίσης στην Ευρώπη. Περιφέρεια, 13(13), 41–64. https://doi.org/10.12681/rp.30757
- Ενότητα
- Ερευνητικά Άρθρα
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο περιοδικό Περιφέρεια.
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.