Τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων σε κίνδυνο: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μόνιμη κρίση;
Περίληψη
Τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων αντιμετωπίζουν μια παρατεταμένη πρόκληση, καθώς οι τιμές των τροφίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Οι ζωές των φτωχών και επισιτιστικά ανασφαλών πληθυσμών επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στην προσφορά τροφίμων, τις αυξανόμενες τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων και τα νέα σχήματα που έχει υιοθετήσει η διατροφική αλυσίδα μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. Την ίδια στιγμή, ακόμη και οι καταναλωτές στις πιο αναπτυγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν απότομες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων. Στην παρούσα εργασία, να παρουσιαστούν τα ζητήματα που σχετίζονται με την τρέχουσα επισιτιστική κρίση και θα εξεταστεί εάν τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων βρίσκονται σε ένα καθεστώς μόνιμης κρίσης.
Λέξεις-κλειδιά: Συστήματα τροφίμων, Επισιτιστική κρίση, Covid-19, Πόλεμος στην Ουκρανία
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Δούκας Γ. Ε. (2023). Τα παγκόσμια συστήματα τροφίμων σε κίνδυνο: Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μόνιμη κρίση;. Περιφέρεια, 15(15). https://doi.org/10.12681/rp.35014
- Ενότητα
- Ερευνητικό Σημείωμα
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση 4.0.
Οι συγγραφείς των άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατηρούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί των άρθρων τους, δίνοντας στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης.
Άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό διατίθενται με άδεια Creative Commons 4.0 Non Commercial και σύμφωνα με την άδεια μπορούν να χρησιμοποιούνται ελεύθερα, με αναφορά στο/στη συγγραφέα και στην πρώτη δημοσίευση για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Οι συγγραφείς μπορούν να καταθέσουν το άρθρο σε ιδρυματικό ή άλλο αποθετήριο ή/και να το δημοσιεύσουν σε άλλη έκδοση, με υποχρεωτική την αναφορά πρώτης δημοσίευσης στο περιοδικό Περιφέρεια.
Οι συγγραφείς ενθαρρύνονται να καταθέσουν σε αποθετήριο ή να δημοσιεύσουν την εργασία τους στο διαδίκτυο πριν ή κατά τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησής της.