Για την Κοινωνία Πολιτών
Δημοσιευμένα:
May 10, 2018
Λέξεις-κλειδιά:
Κοινωνία Πολιτών Ελλάδα Κρίση
Λεπτομέρειες άρθρου
- Πώς να δημιουργήσετε Αναφορές
-
Δεμερτζής Ν. (2018). Για την Κοινωνία Πολιτών. Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 37, 171–183. https://doi.org/10.12681/sas.15875
- Ενότητα
- Βιβλιογραφικά δοκίμια
Αυτή η εργασία είναι αδειοδοτημένη υπό το CC Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0.
Οι Συγγραφείς που δημοσιεύουν εργασίες τους σε αυτό το περιοδικό συμφωνούν στους παρακάτω όρους:- Οι Συγγραφείς διατηρούν τα Πνευματικά Δικαιώματα και χορηγούν στο περιοδικό το δικαίωμα της πρώτης δημοσίευσης ενώ ταυτόχρονα τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας προστατεύονται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές , που επιτρέπει σε τρίτους - αποδέκτες της άδειας να χρησιμοποιούν την εργασία όχι για εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση της διατήρησης των διατυπώσεων που προβλέπονται στην άδεια σχετικά με την αναφορά στον αρχικό δημιουργό και την αρχική δημοσίευση σε αυτό το περιοδικό και με διανομή τυχόν τροποποιήσεων υπό την ίδια άδεια όπως και το πρωτότυπο.
- Οι Συγγραφείς μπορούν να συνάπτουν ξεχωριστές, και πρόσθετες συμβάσεις και συμφωνίες για την μη αποκλειστική διανομή της εργασίας όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αυτό (π.χ. κατάθεση σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή δημοσίευση σε ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση της αναγνώρισης και την αναφοράς της πρώτης δημοσίευσης σε αυτό το περιοδικό.
- Το περιοδικό επιτρέπει και ενθαρρύνει τους Συγγραφείς να καταθέτουν τις εργασίες τους μέσω διαδικτύου (π.χ. σε ένα ακαδημαϊκό καταθετήριο ή στους προσωπικές τους ιστοσελίδες) πριν και μετά από τις διαδικασίες της δημοσίευσης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων καθώς επίσης και σε γρηγορότερη και μεγαλύτερη χρήση και ευρετηρίαση της δημοσιευμένης εργασίας (See The Effect of Open Access).
Λήψεις
Τα δεδομένα λήψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Αναφορές
Αφουξενίδης, Α. (2015). «Η κοινωνία πολιτών στην εποχή της κρίσης». Στο Ν. Γ. Γεωργαράκης και Ν. Δεμερτζής (επιμ.) Το πολιτικό πορτραίτο της Ελλάδας. Κρίση και η αποδόμηση του Πολιτικού. Αθήνα: ΕΚΚΕ.
Αφουξενίδης, Α.& Συρακούλης, Κ. (2008). «Ανάμεσα στο κράτος και στην αγορά: διερευνώντας ζητήματα διοίκησης και διαχείρισης από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις». Στο Κ. Συρακούλης & Α. Αφουξενίδης (επιμ.) Η δυναμική και τα όρια της κοινωνίας πολιτών. Αθήνα: εκδ. Προπομπός.
Alexander, J. (2006). The Civil Sphere. Νέα Υόρκη: Oxford UniversityPress.
Βούλγαρης, Γ. (2006). «Κράτος και κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα: Μια σχέση προς επανεξέταση;». Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης 28: 5-33.
Δεμερτζής, Ν. (2015). «Προλογίζοντας την αποδόμηση του πολιτικού». Στο Ν. Γ. Γεωργαράκης και Ν. Δεμερτζής (επιμ.) Το πολιτικό πορτραίτο της Ελλάδας. Κρίση και η αποδόμηση του Πολιτικού. Αθήνα: Gutenberg/ΕΚΚΕ.
Edwards, Μ. (2009). Civil Society. Cambridge: Polity Press (2η έκδοση).
Gellner, Ε. (1996). Η κοινωνία πολιτών και οι αντίπαλοί της. Συνθήκες ελευθερίας (εισαγωγή Βασιλική Γεωργιάδου, επιμ. Ηλίας Κουσκουβέλης, μτφρ. Ηρακλεία Στροίκου). Αθήνα: Παπαζήσης.
Ιορδάνογλου, Χ. (2013). Κράτος και ομάδες συμφερόντων. Μια κριτική της παραδεδεγμένης σοφίας. Αθήνα: Πόλις.
Ροζάκου, Κ. (2008). «‘Κοινωνικότητα’ και ‘κοινωνία αλληλεγγύης’. Η περίπτωση ενός εθελοντικού σωματείου». Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης 32: 95-120.
Sartori, G. (1984). «Guidelines for Concept Analysis» στο Sartori, G. (επ.) Social Science Concepts. A Semantic Analysis. Beverly Hills/London/New Delhi: Sage Publications.
Σωτηρόπουλος Δ., Α. (2004). « Η κοινωνία πολιτών στην Ελλάδα: ατροφική ή αφανής;» στο Δ. Α. Σωτηρόπουλος (επιμ.). Η άγνωστη κοινωνία πολιτών, Αθήνα: εκδ. Ποταμός.