Άναζήτησις και μέτρησις χρωμογόνων και θερμοφίλων μικροβίων είς το άλας


Κ. ΣΚΟΥΝΤΖΟΣ
Α. ΠΑΠΑΔΙΑΣ
Résumé

Έξητάσθησαν 56 δείγματα άλατος μονοπωλίου καί 30 δείγματα μαγειρικού άλατος είς τά όποια άνεζητήθησαν καί κατεμετρήθησαν χρωμογόνα καί θερμόφιλα μικρόβια. Κατά τήν έρευναν διεπιστώοη ή παρουσία …όνων μικροβίων είς το πλείστον τών δειγμάτων άλατος μονοπωλίου … υσία τούτων είς τό μαγειρικόν άλας. Ό αριθμός τών άνευρεθέντων χρωμογόνων μικροβίων άνα γρ. άλατος είναι σχετικά μικρός, ό δέ τοιούτος τών θερμοφίλων ασήμαντος. Τονίζεται Ιδιαιτέρως δτι τα χρωμογόνα μικρόβια ενδιαφέρουν κυρίως την βιομηχανία ν τών αλιπάστων Ιχθύων καί τών αλλαντικών, τά δέ θερμόφιλα τάς βιομηχανίας κονσερβών

Article Details
  • Rubrique
  • Articles
Téléchargements
Les données relatives au téléchargement ne sont pas encore disponibles.
Références
Cantoni C, Caserio G. et al, 1966. Recherche Sur la Microbiologie du - (Rouge Des Boyaux», Veterinaria Italiana, 17:11.
Cassagne H., 1966. Milieux de Culture, 2e Edition, éd. de la Tourelle, Saint—Man 'e, France.
Cerba, 1968. Le Dénombrement des Bactéries Mesophiles Thermophiles et Psychrotrophes. Inst. Pasteur Lille, Cours.
-Cloake P.C. 1923. Red Discolouration (So-Called -Pink» Or -Pink-Eye») On Dried Salted Fish, Food Investigation Board, Spec. Rep., N° 18.
Drieux H. et Labie Ch., 1961, Alterations des Jambons Secs par des Germes du Genre Bacillus Apportes par le Sel, Ree. Méd. Vét., 137:871.
Εγκύκλιος 10/1971. Κώδιξ τροφίμων, ποτών καί αντικειμένων κοινής χρήσεως, άρθρον 38: άλας καί είδη αύτοΰ.
Garcia Fr., 1961, Contribution a Γ Etude des Alterations de la Morue. Le Rouge, Etiologie et Méthodes de Lutte. Anales de la Facultad de Veterinaria de Leon, 7:281.
Hansen P., 1955. Salting and Drying of Lean Fish. Training Centre for Fishery Administrations, Denmark, FAO — ETAP and the Goverment of Denmark.
Καρδούλης Α., 1959. Ό 'Αλίπαστος Βακαλάος. Στοιχεία δια τήν ύγειονομικήν και ποιοτικήν έξέτασιν αύτοΰ. Δελτίον Έλλ. Κτην. Εταιρείας, 9:3 - 15.
Monod J., 1958. Recherches sur la Croissance des Cultures Bactériennes. Ed. Hermann, Paris.
Mossel D.A.A., Bechet J. et al, 1962. La Prevention des Infections et des Toxiinfections Alimentaires, ed. C.E.P.I.A., Bruxelles.
Penso G., 1953. Les Produits de la Pêche. Ed. Vigot Frères, Paris.
Penso G., 1947. Il Rosso Dei Baccalai. Etiologia, Commestibilità, Bonifica Prevenzione. Rend. 1st. Sup. Di Sanità, X:563.
Ribeiro A.M.R., Stocker M.Z. et al, 1958. Flore Bactérienne du Sel Portugals. Son Importance pour les Industries des Conserves Alimentaires. Ann. Inst. Pasteur Lille, 19:191.
Rozier J., Durandp., 1969. Les Matières Premieres du Saucisson Sec. Ree. Méd. Vét., 145:609.
Soudan F., 1955. Aspects Chimiques du Salage de la Morue. Rev. Trav. Inst. Scient, et Techn. Peches Maritimes, 19(2): 125-306.
Tropa E. Galanda Α., 1955. Bacterias Halofilas Do Vermelho Do Bacalhau. Ed Comissao Reguladora Do Comercio Do Bacalhau, Lisboa.
Articles les plus lus par le même auteur ou la même autrice